Wat is een videowall?

We spreken over een videowall als er door middel van een aantal professionele displays die naast elkaar worden gehangen één groot beeld kan worden weergegeven. Voor deze oplossing worden speciale displays toegepast die een zeer dunne, bijna onzichtbare, rand hebben. In vakjargon gebruiken we voor deze rand of omlijsting de term bezel. Door het toepassen van deze displays ontstaat er een groot beeld en worden de randen en naden tot een minimum beperkt.  

Voor welke toepassingen wordt een videowall gebruikt?

Omdat een videowall in vele maatvoeringen beschikbaar is heeft hij een brede inzetbaarheid. In grote boardroom of vergaderruimtes doet een videowall oplossing dienst als vergaderscherm. Wel zien we nu er steeds grotere displays beschikbaar  komen dat de keuze van bedrijven uitgaat naar een groot display. In de Retail is het gebruik van een videowall een ingeburgerd product en vindt daar een brede inzet gezien de flexibiliteit in maatvoering.

De formaten en uitvoeringen van een videowall

Ondanks het feit dat een Videowall vaak als groot display wordt gebruikt is de oplossing ook als creative Videowall mogelijk. De meest gebruikte oplossing is een 2 x 2 opstelling maar ook de 3 x 3 opstelling is tegenwoordig in trek. Door middel van het aansturing van de content is het mogelijk om ieder scherm zijn eigen beeld te laten weergeven. Dit kan in combinatie met één beeld over de gehele videowall of dit nu een opstelling is van 2 x 2 of 3 x 3. Maar in principe is het ook mogelijk om zelfs nog tot grotere opstellingen te komen.

Een ‘creative Videowall’ is een aantal displays die op een andere manier worden opgehangen dan een 2×2 of 3×3 Videowall. Denk bijvoorbeeld aan een opstelling waarbij er verschillende maten displays worden gebruikt of er displays worden gemonteerd die niet tegen elkaar worden opgehangen. Ook zijn er diverse oplossingen waarbij de displays als molenwieken of kruismodel worden gemonteerd. De mogelijkheden zijn hierbij eindeloos. Echter zult u als eigenaar altijd rekening moeten houden met de resolutie van uw bron en de manier waarop dit op de creative videowall zal verschijnen. 

Welke alternatieven zijn

Zoals al eerder benoemd is een goed alternatief voor een standaard Videowall opstelling, waarbij meestal slechts één beeld wordt getoond, een groot display of een Led wall.
Er is een reden waarom de vraag naar LED displays groeit. LED displays hebben een hoge lichtopbrengst, waardoor de content veelal helderder wordt weergegeven. Daarnaast hebben de LED tegels geen bezel, waardoor u 1 naadloos beeld kunt creëren. LED biedt u ook de mogelijkheid om afwijkende beeldverhoudingen te maken en heeft een langere levensduur.

De gebruikte software bij een videowall voor de aansturing

Er is tegenwoordig ontzettend veel mogelijk met behulp van processoren. De keuze voor de juiste processor begint altijd bij het type content dat getoond dient te worden. Gaat het om een zeer complexe oplossing waarbij een veelvoud aan inputs op iedere mogelijke manier getoond moet kunnen worden over de geplaatste displays dan moet er een juiste keuze gemaakt worden voor de aansturing. Hiervoor werken wij met verschillende producten o.a. Extron en Datapath.

In veel gevallen kunnen wij met onze standaard Narrowcasting player de aansturing verzorgen omdat we kunnen werken met speciale templates.

Wat zijn de voordelen van een videowall?

  • Zeer groot beeld mogelijk
  • Creatieve oplossingen
  • Meerdere beelden gecombineerd op één groot scherm
  • Moderne uitstraling

Ik wil graag gebruik maken van een videowall >>

Narrowcasting

Digitale receptie

Totaal inrichting

ZorgTV

Display4all HOREN, ZIEN EN GENIETEN

Display4all is al ruim 20 jaar een landelijk opererende specialist op het gebied van Audiovisuele oplossingen.

Lindtsedijk 20B
3336 LE Zwijndrecht

Telefoon: 078 677 11 11
Email: info@display4all.nl

Instagram
YouTube
LinkedIn
Menu