Videowall, opvallend
communiceren op groot formaat

Bent u op zoek naar een videowall of professionele videowall schermen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres!

We spreken over een videowall als er door middel van meerdere schermen / professionele displays die naast elkaar worden gehangen één groot beeld kan worden weergegeven. Voor deze oplossing worden speciale displays toegepast die een zeer dunne, bijna onzichtbare, rand hebben.

In vakjargon gebruiken we voor deze rand of omlijsting de term bezel. Door het toepassen van deze displays ontstaat er een groot beeld en worden de randen en naden tot een minimum beperkt. Wilt u graag een videowall kopen? Wij geven u hieronder graag meer informatie!

Voorbeeld van een videowall van Display4All

Voor welke toepassingen wordt een videowall gebruikt?

Omdat een videowall in vele maatvoeringen beschikbaar is heeft hij een brede inzetbaarheid. In grote boardroom of vergaderruimtes doet een videowall oplossing dienst als vergaderscherm.

Wel zien we nu er steeds grotere displays beschikbaar komen dat de keuze van bedrijven uitgaat naar een groot display. Indien u dus meerdere narrowcasting schermen wilt gebruiken, is dit een perfecte oplossing. In de Retail is het gebruik van een videowall een ingeburgerd product en vindt daar een brede inzet gezien de flexibiliteit in maatvoering.

De formaten en uitvoeringen van een videowall

Ondanks het feit dat een Videowall vaak als groot display wordt gebruikt is de oplossing ook als creative Videowall mogelijk. De meest gebruikte oplossing is een 2 x 2 opstelling maar ook de 3 x 3 opstelling is tegenwoordig in trek.

Door middel van het aansturing van de content is het mogelijk om ieder scherm zijn eigen beeld te laten weergeven. Dit kan in combinatie met één beeld over de gehele videowall. Of dit nu een opstelling is van 2 x 2 of 3 x 3.

Maar in principe is het ook mogelijk om zelfs nog tot grotere opstellingen te komen.

Een ‘creative Videowall’ is een aantal displays die op een andere manier worden opgehangen dan een 2×2 of 3×3 Videowall. Denk bijvoorbeeld aan een opstelling waarbij er verschillende maten displays worden gebruikt of er displays worden gemonteerd die niet tegen elkaar worden opgehangen.

Ook zijn er diverse oplossingen waarbij de displays als molenwieken of kruismodel worden gemonteerd. De mogelijkheden zijn hierbij eindeloos. Echter zult u als eigenaar altijd rekening moeten houden met de resolutie van uw bron en de manier waarop dit op de creative videowall zal verschijnen.

Creatieve videowall oplossing
Outdoor videowall

Welke alternatieven zijn er?

Zoals al eerder benoemd is een goed alternatief voor een standaard Videowall opstelling, waarbij meestal slechts één beeld wordt getoond, een groot display of een Led Wall. Er is een reden waarom de vraag naar LED displays groeit. LED displays hebben een hoge lichtopbrengst, waardoor de content veelal helderder wordt weergegeven.

Daarnaast hebben de LED tegels geen bezel, waardoor u 1 naadloos beeld kunt creëren. Verschillende afstand tussen schermen is ook mogelijk. LED biedt u ook de mogelijkheid om afwijkende beeldverhoudingen te maken en heeft een langere levensduur.

Bij Display4All hebben bieden we zowel Indoor LED schermen als outdoor LED schermen aan.

De gebruikte software bij een videowall voor de aansturing

Er is tegenwoordig ontzettend veel mogelijk met behulp van processoren. De keuze voor de juiste processor begint altijd bij het type content dat getoond dient te worden.

Gaat het om een zeer complexe oplossing waarbij een veelvoud aan inputs op iedere mogelijke manier getoond moet kunnen worden? Er moet dan over de geplaatste displays een juiste keuze gemaakt worden voor de aansturing.

Hiervoor werken wij met verschillende producten o.a. Extron en Datapath. In veel gevallen kunnen wij met onze standaard Narrowcasting player de aansturing verzorgen omdat we kunnen werken met speciale templates.

Voorbeeld videowall bij Dstrct

De voordelen van een digitale receptie:

✓ Zeer groot beeld mogelijk

✓ Creatieve oplossingen

✓ Meerdere beelden gecombineerd op één groot scherm

✓ Moderne uitstraling

Een videowall is multi inzetbaar!

Onze videowall beschikt niet alleen high end kwaliteit (full hd) met een scherp beeld en hoge resolutie. Onze klanten genieten ook van de LED videowall omdat deze multi inzetbaar is. Zo zou je de video wall kunnen gebruiken voor digital signage, als social wall of om bewustwording bij medewerkers en klanten kunnen creëren.

Niet alleen uw producten of diensten kunnen gepresenteerd worden. Zo kunnen er bijvoorbeeld belangrijke KPI’s van uw bedrijf worden gepresenteerd. Op deze manier kunnen klanten overtuigd worden door positieve resultaten. Tevens kan dit een uw personeel motiveren.

Kortom, deze moderne en effectieve manier van communicatie kent verschillende doeleinden. Wij denken graag mee in uw situatie en kijken wat voor u de beste oplossing is!

Site videowall voorbeeld
Videowall om te communiceren naar uw publiek

Videowall voor content creatie

Een videowall van Display4All is een krachtige communicatietool als het gaat om klantbeleving en corporate branding. Met de juiste uitgekozen content kunt u snel een volledig nieuwe sfeer of een actueel thema tot leven brengen in uw winkel of showroom.

Op deze manier kunt u de kern van uw communicatiedoelstelling vertalen naar creatieve content. Uw videowall zal dus zeker bijdragen als het aankomt op content creatie en het uitzenden hiervan!

Over Display4All

Wij begrijpen dat de keuze breed is en dat u daarom misschien nog met belangrijke vragen zit. Welke pixel pitch heb ik nodig? Hoe grote videowall heb ik nodig? Wij weten dat elke vraag een specifieke oplossing behoeft. Wij leveren alleen hoogwaardige producten met de bijbehorende service. Zo bent u altijd verzekerd van goede aankoop. Als specialist kunnen wij u voorzien van de juiste informatie zodat u hier geen zorgen over hoeft te maken.

Daarnaast vinden wij dat als u praat over een investering een product lang moet meegaan. Onderscheidende zaken die u bij ons aantreft zijn o.a. 5 jaar garantie, frontservice waardoor het scherm vanaf de voorzijde gerepareerd kan worden en kennis van zaken.

Twijfelt u nog wat voor oplossing het best bij u past? Of wilt u graag meer informatie ontvangen over de videowall?

Zo ja, dan denken wij graag met u mee. Display4All staat al meer dan 20 jaar garant voor uitstekende ervaring en talloze succesvolle projecten. Voor meer informatie kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen!

Naar over ons

Bekijk meer producten

Ruimtereservering
Gebruik maken van een vergaderruimte op kantoor? Reserveer online uw ruimte.

Videoconferentie oplossingen
Dé manier om online te vergaderen. Thuis, op kantoor of waar dan ook.

Digitale receptie
Uw bezoekers professioneel ontvangen en te helpen met hun bezoek.

ZorgTV
Uitgebreid informatie- of televisiekanaal speciaal ontwikkeld voor.

Display4all HOREN, ZIEN EN GENIETEN

Display4all is al ruim 20 jaar een landelijk opererende specialist op het gebied van Audiovisuele oplossingen.

Lindtsedijk 20B
3336 LE Zwijndrecht

Telefoon: 078 677 11 11
Email: info@display4all.nl

Instagram
YouTube
LinkedIn