Videowall, opvallend
communiceren op groot formaat

Bent u op zoek naar een videowall of professionele videowall schermen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres!

We spreken over een videowall als er door middel van meerdere schermen / professionele displays die naast elkaar worden gehangen één groot beeld kan worden weergegeven. Voor deze oplossing worden speciale displays toegepast die een zeer dunne, bijna onzichtbare, rand hebben.

In vakjargon gebruiken we voor deze rand of omlijsting de term bezel. Door het toepassen van deze displays ontstaat er een groot beeld en worden de randen en naden tot een minimum beperkt. Wilt u graag een videowall kopen? Wij geven u hieronder graag meer informatie!

Voorbeeld van een videowall van Display4All

Voor welke toepassingen wordt een videowall gebruikt?

Bent u op zoek naar een kwalitatief hoogwaardige professionele videowall? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Onze videowalls zijn beschikbaar in diverse afmetingen en hebben daarom een brede inzetbaarheid. In grote boardrooms of vergaderruimtes kan een videowall dienen als een effectieve oplossing voor presentaties.

Hoewel er steeds grotere displays beschikbaar komen, blijft de keuze voor een videowall oplossing aantrekkelijk voor bedrijven die meerdere narrowcasting-schermen willen gebruiken. In de retailsector is het gebruik van een videowall al ingeburgerd en worden ze veelvuldig ingezet vanwege de flexibiliteit in afmetingen en de vele mogelijkheden die ze bieden.

Kies voor onze videowalls van topkwaliteit voor een professionele uitstraling en een perfecte weergave van uw content.

Ontdek wat een videowall voor uw organisatie kan doen!

  De formaten en uitvoeringen van een videowall

  Ondanks het feit dat een Videowall vaak als groot display wordt gebruikt is de oplossing ook als creative Videowall mogelijk. De meest gebruikte oplossing is een 2 x 2 opstelling maar ook de 3 x 3 opstelling is tegenwoordig in trek.

  Door middel van het aansturing van de content is het mogelijk om ieder scherm zijn eigen beeld te laten weergeven. Dit kan in combinatie met één beeld over de gehele videowall. Of dit nu een opstelling is van 2 x 2 of 3 x 3.

  Maar in principe is het ook mogelijk om zelfs nog tot grotere opstellingen te komen.

  Een ‘creative Videowall’ is een aantal displays die op een andere manier worden opgehangen dan een 2×2 of 3×3 Videowall. Denk bijvoorbeeld aan een opstelling waarbij er verschillende maten displays worden gebruikt of er displays worden gemonteerd die niet tegen elkaar worden opgehangen.

  Ook zijn er diverse oplossingen waarbij de displays als molenwieken of kruismodel worden gemonteerd. De mogelijkheden zijn hierbij eindeloos. Echter zult u als eigenaar altijd rekening moeten houden met de resolutie van uw bron en de manier waarop dit op de creative videowall zal verschijnen.

  Creatieve videowall oplossing
  Outdoor videowall

  Welke alternatieven zijn er?

  Zoals al eerder benoemd is een goed alternatief voor een standaard Videowall opstelling, waarbij meestal slechts één beeld wordt getoond, een groot display of een Led Wall. Er is een reden waarom de vraag naar LED displays groeit. LED displays hebben een hoge lichtopbrengst, waardoor de content veelal helderder wordt weergegeven.

  Daarnaast hebben de LED tegels geen bezel, waardoor u 1 naadloos beeld kunt creëren. Verschillende afstand tussen schermen is ook mogelijk. LED biedt u ook de mogelijkheid om afwijkende beeldverhoudingen te maken en heeft een langere levensduur.

  Bij Display4All hebben bieden we zowel Indoor LED schermen als outdoor LED schermen aan.

  De gebruikte software bij een videowall voor de aansturing

  Er is tegenwoordig ontzettend veel mogelijk met behulp van processoren. De keuze voor de juiste processor begint altijd bij het type content dat getoond dient te worden.

  Gaat het om een zeer complexe oplossing waarbij een veelvoud aan inputs op iedere mogelijke manier getoond moet kunnen worden? Er moet dan over de geplaatste displays een juiste keuze gemaakt worden voor de aansturing.

  Hiervoor werken wij met verschillende producten o.a. Extron en Datapath. In veel gevallen kunnen wij met onze standaard Narrowcasting player de aansturing verzorgen omdat we kunnen werken met speciale templates.

  Voorbeeld videowall bij Dstrct

  De voordelen van een videowall:

  ✓ Zeer groot beeld mogelijk

  ✓ Creatieve oplossingen

  ✓ Meerdere beelden gecombineerd op één groot scherm

  ✓ Moderne uitstraling

  Een videowall is multi inzetbaar!

  Onze videowall biedt niet alleen high-end kwaliteit met een scherp beeld en hoge resolutie (Full HD), maar onze klanten profiteren ook van de veelzijdigheid van de LED videowall. Het kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor digital signage, als social wall of om bewustwording bij medewerkers en klanten te creëren.

  Niet alleen uw producten of diensten kunnen worden gepresenteerd. Belangrijke KPI’s van uw bedrijf kunnen bijvoorbeeld worden getoond, wat klanten kan overtuigen van positieve resultaten en personeel kan motiveren.

  Kortom, deze moderne en effectieve manier van communicatie heeft verschillende toepassingen. We denken graag met u mee en kijken naar de beste oplossing voor uw situatie!

  Voorbeeld van een videowall oplossing
  Videowall om te communiceren naar uw publiek

  Videowall voor content creatie

  Een videowall van Display4All is een krachtige communicatietool als het gaat om klantbeleving en corporate branding. Met de juiste uitgekozen content kunt u snel een volledig nieuwe sfeer of een actueel thema tot leven brengen in uw winkel of showroom.

  Op deze manier kunt u de kern van uw communicatiedoelstelling vertalen naar creatieve content. Uw videowall zal dus zeker bijdragen als het aankomt op content creatie en het uitzenden hiervan!

  Over Display4All

  Wij begrijpen dat de keuze breed is en dat u daarom misschien nog met belangrijke vragen zit. Welke pixel pitch heb ik nodig? Hoe grote videowall heb ik nodig?

  Wij weten dat elke vraag een specifieke oplossing behoeft. Wij leveren alleen hoogwaardige producten met de bijbehorende service. Zo bent u altijd verzekerd van goede aankoop. Als specialist kunnen wij u voorzien van de juiste informatie zodat u hier geen zorgen over hoeft te maken.

  Display4All staat al meer dan 20 jaar garant voor uitstekende ervaring en talloze succesvolle projecten. Voor meer informatie kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen!

  Naar over ons

  Gebruikmaken van een videowall oplossing?

  Elk soort situatie heeft een verschillende oplossing nodig. Wij helpen u graag verder.
  Samen met u kijken we wat de beste oplossing is in uw situatie.

  Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

   Bekijk meer producten

   Ruimtereservering
   Gebruik maken van een vergaderruimte op kantoor? Reserveer online uw ruimte.

   Videoconferentie oplossingen
   Dé manier om online te vergaderen. Thuis, op kantoor of waar dan ook.

   Digitale receptie
   Uw bezoekers professioneel ontvangen en te helpen met hun bezoek.

   ZorgTV
   Uitgebreid informatie- of televisiekanaal speciaal ontwikkeld voor.

   Display4all HOREN, ZIEN EN GENIETEN

   Display4all is al ruim 20 jaar een landelijk opererende specialist op het gebied van Audiovisuele oplossingen.

   Lindtsedijk 20B
   3336 LE Zwijndrecht

   Telefoon: 078 677 11 11
   Email: info@display4all.nl

   Instagram
   YouTube
   LinkedIn