Communicatie in de zorg

Bent u op zoek naar slimme communicatie en scherm oplossingen voor in de zorg? Dan bent u bij Display4All aan het juiste adres! Al jarenlang helpen wij met digitale oplossingen in de zorg. Onze communicatiemiddelen kunnen breed ingezet worden en zijn voor elke instelling een mooie en moderne manier om naar personeel, klanten, bezoekers of patiënten te communiceren!

Wat is communiceren in de zorg?

Communiceren in de zorg is grotendeels het overbrengen en ontvangen van een boodschap en het uitwisselen van informatie tussen mensen. Het is een doorlopend proces van informatie uitwisselen tussen bijvoorbeeld zorgverlener en patiënt: de een reageert steeds op de ander.

Goede communicatie kan verschillende doelen hebben zoals:

 • Zorgen voor meer contact, een betere omgang met elkaar
 • Elkaar beter leren kennen en beter begrijpen
 • Zorgen voor betere zorg en dienstverlening
 • Betere samenwerking

Communicatie in de zorg door scherm oplossingen 

Het verzenden van communicatie en het juist interpreteren van deze communicatie kan soms erg lastig zijn. Wij merken vaak dat zorginstellingen hun communicatie en informatie niet op een juiste manier naar bewoners en familieleden kunnen verzenden. Dit wordt vaak gedaan via prikborden en memo’s. Dit probleem verhelpen wij door het aanbieden van digitale zorg oplossingen op maat. Zo kunt bij Display4All gebruik maken van onze digitale oplossingen zoals ZorgTV.

Voor wie bieden wij communicatie en scherm oplossingen?

Al jarenlang maken vele organisaties gebruik van onze digitale communicatie in de zorg. Het is namelijk een mooie en moderne manier om naar personeel, klanten, bewoners of bezoekers te communiceren. Onze communicatie oplossingen worden vooral gebruikt door zorginstellingen, gezondheidscentra, ziekenhuizen en recepties!

Communicatie in de zorg bij Display4All

Zoals hierboven vermeld is, kan het proces van communicatie uitzenden en het interpreteren van deze communicatie soms een lastig proces zijn. Display4All beschikt over diverse slimme oplossingen en innovatieve ideeën om dit proces efficiënter te laten verlopen. 

Welke doelgroep wilt u bereiken en op welke wijze gaat u deze doelgroep aanspreken? Dit is altijd één van de belangrijkste vragen. Het uitzenden van informatie is meer dan alleen het vertonen van ‘leuke’ plaatjes. De doelstelling is communiceren! De strategische keuze van de positie van het scherm is zeer belangrijk. De schermen moeten goed zichtbaar en leesbaar zijn. De leesbaarheid wordt bepaald door de afstand naar het scherm en de grootte van het scherm. De schermen worden opgehangen op posities waar de doelgroep regelmatig langs komt of verblijft.

Welke slimme oplossingen helpen bij uw communicatie in de zorg?

Digitale innovaties zijn onmisbaar om de zorg beter en efficiënter te laten verlopen. Display4All kan u hierbij helpen!


Digitale kiosken

Allereerst merken wij vaak dat de informatiebalie bij zorginstellingen in veel gevallen niet over voldoende capaciteit beschikt. Display4All biedt u verschillende digitale kiosken aan die dit probleem kunnen verhelpen. Een populair voorbeeld hiervan is onze digitale receptie. Bezoekers of patiënten kunnen zich door middel van de digitale receptie makkelijk aanmelden en welkom geheten worden. De bezoekers kunnen ook gegevens direct opzoeken zonder de medewerkers te raadplegen. Er kan bijvoorbeeld worden gezocht op patiëntnaam maar ook de behandelruimte waar men wordt verwacht. Daarnaast kan deze digitale receptie ook voor wachtrij bemiddeling worden ingezet. De patiënt kan dan een nummer ontvangen zodat de patiëntenstroom voorspoedig verloopt!


ZorgTV

Display4All is momenteel marktleider op het gebied van digitale informatie met ZorgTV voor het zorgsegment. ZorgTV is een uniek pakket dat u in staat stelt om op een zeer effectieve en snelle manier informatie uw organisatie in te sturen. Snel, mooi vormgegeven en herkenbaar in uw huisstijl.

ZorgTV, voorheen ook wel kabelkrant genoemd, kan heel breed ingezet worden en is voor elke zorginstelling een professionele en moderne manier om naar personeel, klanten, bezoekers of bewoners te communiceren door middel van displays. Het is meer dan alleen het vertonen van “leuke” beelden. De doelstelling is digitaal communiceren en informeren. Tevens heeft Display4all verschillende extra’s die speciaal voor de zorg aan ZorgTV zijn toegevoegd.

ZorgTV als wachttijd verzachter

Allereerst zou u ZorgTV als wachttijd verzachter kunnen gebruiken. Met ZorgTV kunt u informatie verstrekken op de LED schermen die zijn geplaatst in de wachtruimte. Deze informatie kan gericht zijn op de instelling en kan worden aangevuld met algemene informatie. Hierbij kunt u denken aan het nieuws, het weer, verkeersomstandigheden etc. Zorg altijd voor actuele gegevens. Nieuws en het weer uit de omgeving wordt altijd gewaardeerd en zorgt voor een hoge attentiewaarde.

ZorgTV en Thuisarts

Ook hebben we voor ZorgTV een koppeling gemaakt met Thuisarts. Hierdoor kunt u verschillende berichtgevingen laten zien die door de patiënten en bezoekers als zeer positief worden ervaren. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan het tonen van actuele informatie zoals: 

 • Tips over gezondheidsonderwerpen
 • Video’s over gezondheidsthema’s
 • Medische nieuwsberichten

We proberen altijd in het belang van de instelling, arts of behandelaar met vernieuwende zaken te komen!

ZorgTV in de ouderenzorg

Ook hebben we ZorgTV speciaal ingericht voor de ouderenzorg. Hiermee bieden we entertainment aan ouderen. Ook zijn er programma’s waarmee ouderen gestimuleerd worden om actief te blijven. Bekende programma’s van ZorgTV voor ouderen zijn onder andere:

 • BeweegTV
 • Geheugentrainer
 • FloraFaunaTV
 • Do you remember radio

Deze programma’s kunnen zelfs uitgezonden worden bij de ouderen op de kamer zelf. Wij merken dat veel ouderen dit fijn vinden. Mede hierdoor worden ouderen dus zelfs op hun kamer gestimuleerd om actief te blijven. 


Voordelen van onze communicatie in de zorg

 • Breed inzetbaar voor elke zorginstelling die op een mooie en moderne manier naar personeel, klanten, bezoekers of patiënten wil communiceren
 • De communicatiesystemen zoals ZorgTV zijn simpel te inplannen. Hierdoor kan de informatie altijd op het juiste moment worden getoond en door het grote aantal automatische pagina’s blijft het systeem actueel.
 • Er kunnen zelf video’s en dag agenda’s geplaatst worden.
 • Er kunnen diverse beelden gekoppeld worden. Zo kunnen er bijvoorbeeld beelden vanuit een recreatiezaal worden geplaatst. Daarnaast kunnen er bijvoorbeeld kerkdiensten vanuit verschillende kerken geplaatst worden.

Waarom zou u kiezen voor Display4All?

Display4All is momenteel marktleider op het gebied van digitale informatie met ZorgTV voor het zorgsegment. Dit is natuurlijk niet voor niets. De meeste narrowcasting systemen voorzien namelijk alleen in informatie opgezet door de zorginstellingen. Echter biedt Display4All mede door ZorgTV heel veel automatische pagina’s zoals Braintrainer, Flora FaunaTV, Museum TV, Uit de oude doos etc. waardoor het kijken altijd leuk blijft. Wij zijn uniek omdat we ZorgTV kunnen koppelen toevoegen aan het TV signaal waardoor de bewoners ook op hun kamer kunnen genieten van ZorgTV. Kortom, als u geïnteresseerd bent in communicatie en scherm oplossingen voor in de zorg, bent u bij ons aan het juiste adres. Horen, zien en genieten, dat is Display4All!

Horeca

Hotels

Kerken

Overheid

Onderwijs

Zakelijk

Display4all HOREN, ZIEN EN GENIETEN

Display4all is al ruim 20 jaar een landelijk opererende specialist op het gebied van Audiovisuele oplossingen.

Lindtsedijk 20B
3336 LE Zwijndrecht

Telefoon: 078 677 11 11
Email: info@display4all.nl

Instagram
YouTube
LinkedIn