Vergaderruimte inrichten met AV oplossingen

 Heeft u een vergaderruimte in uw bedrijf die u graag opnieuw in wil richten? Wij helpen u graag op dit gebied. 

Of de ruimte nou voor formeel of juist informeel overleg bedoeld is, tegenwoordig worden vergaderruimtes vrijwel altijd ingericht met audiovisuele oplossingen. Een vergaderruimte inrichten met audiovisuele oplossingen kunt u overlaten aan Display4All. Indien u van plan bent om uw vergaderruimtes opnieuw in te richten met deze oplossingen, dan bent u bij ons aan het juiste adres!

Naast het leveren van deze oplossingen geven wij u advies over de beste opties die mogelijk zijn bij het inrichten van uw board room, presentatie- of vergaderruimte en bieden altijd een oplossing op maat. Bent u klaar om uw vergaderruimte inrichting naar het volgende niveau te tillen?

Een vergaderruimte inrichten

Het inrichten van een vergaderruimte is een belangrijke taak als u een vergaderruimte wilt hebben die aan de moderne eisen voldoet. We raden u daarbij dan ook aan om hiervoor contact met ons op te nemen, om eens met ons door te nemen wat wij allemaal voor uw vergaderruimte kunnen betekenen.

Met een goed videoscherm is het bijvoorbeeld mogelijk om de onderwerpen die bij een vergadering behandeld worden nog een stuk duidelijker te maken. Deze schermen kunnen dan natuurlijk ook meteen ingezet worden voor videoconferencing. We hebben meerdere verschillende oplossingen op dit gebied voor u klaarstaan.

Meer weten over effectief inrichten van een vergaderruimte?

Als u meer wilt weten over het inrichten van een vergaderruimte, kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

We leggen u dan uit wat er mogelijk is met videoconferencing, narrowcasting en de andere audiovisuele oplossingen die wij klaar hebben staan voor u. We zorgen er dan graag voor dat uw vergaderruimte inrichting weer helemaal bij de tijd is en dat u van alle moderne mogelijkheden gebruik kunt gaan maken.

Display4all neemt u de gehele zorg uit handen. Wij werken met een projectleider die u tijdens het gehele project begeleidt.

Waarom kiezen voor Display4All?

Bij Display4all hebben we namelijk een groot aantal verschillende oplossingen op dit gebied voor u klaarstaan. Bij het inrichten van uw vergaderruimte kunnen wij een goed werkende en betrouwbare installatie verzekeren. Doordat wij vanuit passie werken gaan wij net dat stapje verder om de juiste oplossing te vinden.

Wij zorgen ervoor dat uw vergadering of  meeting een feestje wordt. Geen Audiovisuele apparatuur die voor de gebruikers veelal als lastig of zelfs moeilijk in gebruik wordt ervaren maar een zeer eenvoudig en gebruiksvriendelijke inrichting.

Geen lange en moeilijk uitleg middels een  handleiding maar een voor ieder begrijpelijk systeem. Ons motto hierin is; als wij een A4 nodig hebben voor een handleiding dan is de opgeleverde installatie te moeilijk in gebruik!

Waar moet een goede vergaderruimte aan voldoen?

Waar moet een  goed ingerichte vergaderruimte nu eigenlijk aan voldoen? Dit is een veelgestelde vraag die vooral de laatste jaren, gezien de ontwikkeling, wordt gesteld. 

We kunnen ons nu eigenlijk al niet meer voorstellen dat alleen de directie in een board room maar de middelen hadden om videoconference middelen te gebruiken. Inmiddels worden de meesten vergader of bespreek ruimtes voorzien van videoconference middelen, die gebruik maken van de platforms van Microsoft Teams, Zoom of Google Hangout aangevuld met draadloos presentatie mogelijkheden van Benq, Barco Clickshare of Airserver.

Al deze middelen versterken het samenwerken binnen de eigen organisatie, zowel voor de thuiswerkers als voor de medewerkers die op locatie zijn. Maar ook voor de meetings die worden georganiseerd met de externe bedrijven is deze manier van samenwerken een uitkomst.

Wat wordt door medewerkers dan als een fijne werkplek ervaren?

Bij het adviseren en inrichten van een vergaderruimte hanteren wij een aantal uitgangspunten:

  • De vergaderruimte moet mooi en aantrekkelijk zijn ingericht.

Iedereen weet dat het werken in een prettig ingerichte ruimte, zowel voor het design maar ook voor de apparatuur, de werknemers inspiratie en creativiteit geeft. Hiermee zal de motivatie worden gestimuleerd en een hoger werkresultaat worden bereikt. Natuurlijk speelt daarbij het klimaat van de ruimte en de juiste verlichting een grote rol.

  • De vergaderruimte moet voorzien zijn van al de benodigde Audiovisuele middelen

Het hebben van een vergaderruimte moet niet de prioriteit hebben maar het gebruik daarvan is een belangrijke factor. Om de bezetting van de meeting ruimte / vergaderruimte te vergroten dient de AV-apparatuur de gebruikers te ondersteunen en niet te belemmeren. Vaak wordt er dan voorzien in een groot display en videoconferentie oplossing maar we mogen dan ook de ruimtereservering niet uit het oog verliezen. Ruimtereservering, bij ons ook wel bekend als room booking, room management of werkplek reservering, is voor elk kantoor onmisbaar.

Er is niets vervelender dat een ruimte reeds bezet is als er behoefte is om gebruik te maken van een Meeting room. Wij adviseren dan ook om gebruik het maken van een Room Reserveringssysteem.

Hiermee kan op zeer eenvoudige wijze de betreffende ruimte worden ingepland en zal aan de buitenzijde van de ruimte, middels een klein Display de beschikbaarheid van de ruimte te zien zijn. Het boeken van de ruimte of eventuele werkplek kan online of middels een app.

  • Vergaderruimte is makkelijk en vriendelijk in gebruik

Het gebruik van de apparatuur in een vergaderruimte of meeting room moet niet voor stress zorgen bij de medewerkers. De apparatuur die gebruikt wordt moet een meeting ondersteunen en niet tegenwerken. Het moet op een eenvoudige manier mogelijk zijn een videoconferentie op te zetten, middels een het uitnodigen van de ruimte via Microsoft Teams room, Zoom of andere platforms.

Ook dient er gebruik gemaakt te kunnen worden van bijvoorbeeld een meegenomen device waarop dan één van de platform is geïnstalleerd. Het tonen van de presentatie of het delen daarvan op het Display in de vergaderruimte gebeurd dan veelal draadloos.

  • De ruimte moet niet alleen design en kwaliteit uitstralen maar de apparatuur moet ook storingsvrij werken

Het klinkt voor velen zo logisch dat bij het gebruik van een vergaderruimte alle Audiovisuele apparatuur storingsvrij zou moeten werken, en daar moeten we overigens ook wel vanuit gaan. Toch blijkt uit ervaring en meningen van medewerkers dat dit niet altijd het geval is.

Problemen met een bezette ruimte, verkeerde aansluitingen op de mobiele device, ontbrekende bekabeling maar ook het opstarten van een Display of videoconferentie zijn geen incidenten. De audiovisuele apparatuur moet dan ook zo zijn ingericht dat het functioneel is en niet over de TOP. Een veel gehoorde opmerking van gebruikers is; liever een eenvoudigere inrichting die perfect werkt dan een zeer luxe installatie die te wensen overlaat!

Narrowcasting

Digitale receptie

Totaal inrichting

ZorgTV

Videowall

Display4all HOREN, ZIEN EN GENIETEN

Display4all is al ruim 20 jaar een landelijk opererende specialist op het gebied van Audiovisuele oplossingen.

Lindtsedijk 20B
3336 LE Zwijndrecht

Telefoon: 078 677 11 11
Email: info@display4all.nl

Instagram
YouTube
LinkedIn