Audiovisuele Oplossingen

In de AV-branche wordt gesproken over een audiovisuele oplossing maar daar is een groot onderscheid in aan te brengen. Van een eenvoudige installatie waarbij het geluid van een presentatie moet worden weergegeven via plafondspeakers tot een zeer uitgebreide installatie bij een evenement waarbij video beeld en geluid op indrukwekkende manier gepresenteerd moet worden. Voor dit soort vragen hebben we bij Display4all de juiste expertise in huis.

De ervaring van audio en video is pas een écht intense ervaring als u het beleeft in perfecte harmonie. Wij zijn gespecialiseerd op het gebied van audio- en video-installaties. Wij creëren optimaal gebruiksgemak door integratie van systemen en eenvoudige, toegankelijke bediening. In combinatie met onze uitgebreide keuze in kwalitatief hoogwaardig audiovisuele apparatuur beleeft u met een gerust hart beeld en geluid in een perfecte harmonie.

Tips voor de juiste keuze bij de aanschaf van een audiovisuele apparatuur

De juiste keuze bij de aanschaf van audiovisuele apparatuur kan best lastig zijn. U wilt namelijk optimaal gebruik kunnen maken van een audiovisuele inrichting. Daarom geven wij u hieronder wat belangrijke tips:

  • Maak een wensenlijst met de belangrijkste wensen
  • Ga na wat belangrijker is Audio of Video of de combinatie daarvan
  • Kies voor een videoconferentie systeem het juiste platform
  • Betrek vroegtijdig een professioneel bedrijf bij u wensen en plannen. Display4all denk graag met u mee.
Audiovisuele oplossingen van Display4All

Welke verschillende audiovisuele oplossingen kunnen we onderscheiden?

Discussie en vergaderoplossingen

Deze oplossing van geluid, maar ook steeds vaker beeld en een combinatie hiervan, worden veel ingezet bij overheid, universiteiten en opleidingscentra. Hierbij is het van belang dat de presentator of (dag)voorzitter kan bepalen wie er aan het woord is. Natuurlijk moet dat gestructureerd verlopen en moet voor een ieder van de aanwezige of zelfs niet altijd aanwezig maar van een afstand mee kijkend zowel het beeld alsmede het geluid luid en duidelijk zijn.

Event – evenement oplossingen en congressen

De juiste Audiovisuele oplossingen kan door visualisatie en beleving enorm worden versterkt. Visualisatie kan door middel van grote Displays of Projectors gecombineerd met de juiste belichting een overweldigende beleving worden.

Videoconferentie oplossingen

Een Videoconferentie gesprek, tussen een groep of een één op één gesprek, is een veelgebruikte oplossing om op afstand met elkaar te communiceren. Deze communicatie betreft een beeld en geluid oplossing. Daarom worden deze oplossingen ook vaak geschaard onder de groep Audiovisuele Oplossingen.

Tot op zekere hoogte is dat natuurlijk ook zo, maar een goed videoconferentiesysteem heeft beide oplossingen geïntegreerd in een systeem. Indien er gebruik gemaakt wordt van een juist conferentie platform zal het geluid veelal via de speakers van het systeem gaan. Eventueel bij grote ruimtes of boardrooms aangevuld met extra speakers.

De beeld communicatie zal dan worden gekoppeld aan het systeem en worden weergegeven op één of meerdere Displays. Voor videoconferentie apparatuur bent u bij ons aan het juiste adres!

Presentatieoplossing

Tijdens een bedrijfspresentatie of anderszins speelt het geluid meestal de grootste factor. De presentator zal dan via een goede microfoon zijn presentatie verzorgen en zal eventueel worden aangevuld met beeld.

Voor iedere oplossing is er een andere manier om dit geluid te laten horen. Denk dan aan losse speakers, plafond speakers, Line Array of wandspeakers. Wij bieden daarnaast ook ideale oplossingen voor draadloos presenteren of een presentatiescherm.

Kerken

Omdat kerkgebouwen meestal een lastige akoestiek hebben is het vaak een uitdaging om spraak en muziek goed en helder weer te geven, terwijl de verstaanbaarheid enorm belangrijk is. Vaak zullen deze diensten of samenkomsten ook de mogelijkheid moeten hebben om de diensten op te nemen. Maar ook moeten beelden vaak kunnen worden gestreamd naar internet, bijzalen of andere gebouwen.

Het belang van goede audiovisuele oplossingen

Iedereen die ervaring heeft met het presenteren heeft wel de ervaring dat de audiovisuele middelen het kunnen laten afweten op het moment dat ze meest nodig zijn. Er moet dus een zeer stabiele en zekere installatie zijn waarbij zowel het beeld als het geluid zijn werkt altijd doet.

Hierbij zijn de juiste materialen van belang zoals goede versterking van het licht en geluid, de juiste bedrade of draadloze microfoon, de juiste speaker oplossing eventueel gecombineerde oplossingen en als laatste de juiste beeldweergave. Het kan door middel van een groot scherm, projector of meerdere gecombineerd, een videowall waarbij meerdere Displays worden gecombineerd tot een groot beeld of een Led wall opstelling.

Wij kunnen élke ruimte van de juiste audiovisuele oplossingen voorzien. Bij Display4All helpen we u graag met uw keuze en zorgen we dat onze audiovisuele oplossingen aansluiten op uw behoeften.

Display4all is dealer van de volgende merken:

Totaal inrichting

Materialen

Draadloos presenteren

Roommanagement

Display4all HOREN, ZIEN EN GENIETEN

Display4all is al ruim 20 jaar een landelijk opererende specialist op het gebied van Audiovisuele oplossingen.

Lindtsedijk 20B
3336 LE Zwijndrecht

Telefoon: 078 677 11 11
Email: info@display4all.nl

Instagram
YouTube
LinkedIn