tvsignaal

Signaaldistributie

Vandaag de dag worden digitale beelden steeds vaker over grote afstanden naar schermen, beamers en videowalls gestuurd. Mede door de hoge resolutie van de beelden (4K) is de traditionele HDMI of DVI bekabeling beperkt te gebruiken. In het algemeen is een lengte van een traditionele kabel slechts te gebruiken tot maximaal 10 meter. Bij de inrichting van uw presentatieruimte heeft u verschillende manieren om digitaal beeld te transporteren.

 

Coaxkables

HDMI over UTP

De meest voorkomende oplossing is om uw HDMI signaal (in sommige gevallen VGA) te transporteren over netwerkbekabeling (UTP). De distributie wordt gerealiseerd op basis van een transmitter. De netwerk bekabeling wordt dan voorzien van een Sender en Reciever. Deze techniek maakt het mogelijk om HDMI signaal te transporteren tot 120 meter. Het is zelfs mogelijk om de transmitter op te nemen in uw eigen netwerk. Het is mogelijk om het HDMI signaal te versturen over cat5E en cat6 bekabeling. Wij adviseren het gebruik van cat6 bekabeling.

HDMI over Coax

Een andere oplossing is om het signaal om te zetten naar hoogfrequent. Het hoogfrequent signaal kan dan verstuurd worden via coaxbekabeling (75Ω). Het HDMI signaal wordt dan op basis van een digitale modulator omgezet.

 

Neem contact op

Juiste bekabeling

U kunt zich afvragen of het nodig is om een gedeelte op de website te gebruiken voor bekabeling. Deze gedachte komt waarschijnlijk voort uit de gedachte dat iedere kabel van dezelfde kwaliteit is. Omdat we steeds meer beeld en geluid via een kabel versturen is de kwaliteit van groot belang om uiteindelijk de ingestuurde beelden ook goed op de schermen te ontvangen. Dan spelen niet alleen de juiste kabels maar ook de overige componenten zoals aansluitpunten, switches en transmitters een grote rol. 

 

 

 

 

HDMIKabels

HDMI bekabeling

High-definition multimedia interface (HDMI) is een aansluiting voor audio- en videosignalen in ongecomprimeerde digitale vorm. HDMI biedt een interface tussen elke compatibele digitale bron van audio/video zoals een computer of mediaplayer en een projectiescherm.

Coax bekabeling

Coax bekabeling

Een coaxkabel is een kabel waarvan de twee geleiders concentrisch zijn. De ‘kern’ (binnenste koperen geleider) en de ‘mantel’ (omhullende buitenste geleider) zijn de twee stroomvoerende verbindingen. Doordat de assen van beide geleiders samenvallen, heffen de elektrische en magnetische velden van binnen- en buitengeleider elkaar buiten de kabel vrijwel op, waardoor weinig storingen naar binnen of naar buiten kunnen lekken.

 

Heeft u meer vragen over signaaldistributie?

  Bekijk meer producten

  Audio & Video

  Onze audiovisuele oplossingen zorgen voor een perfecte harmonie tussen beeld en geluid.

  Lees meer

  Draadloos presenteren

  Verbind elke laptop, tablet of smartphone met ieder display of beamer in uw presentatie- of vergaderruimte.

  Lees meer

  Room management

  Wij bieden de mogelijkheid om al uw (vergader)ruimtes online of via applicaties te kunnen beheren, reserveren of annuleren.

  Lees meer

  Videoconferentie

  Videoconferentie maakt directe communicatie mogelijk van achter uw bureau, op uw thuiswerkplek of eventueel onderweg.

  Lees meer