Uit de Oude Doos

Uit de Oude doos, oude bioscoop filmfragmenten

Als aanvulling in ons zeer succesvolle informatiesysteem ZorgTV hebben we een groot aantal oude bioscoop filmfragmenten uit het Neêrlands nieuws toegevoegd. Deze korte bioscoop filmfragmenten kunnen nu worden getoond voorzien van een ondertiteling. Hiermee kan een zorginstelling de bewoners op een inspirerende wijze voorzien van entertainment. Ook wordt door deze activiteit de bewoner gestimuleerd en geïnspireerd om te kijken naar de informatie die wordt getoond via ZorgTV op de beeldschermen. Omdat ZorgTV in veel gevallen is gekoppeld in het netwerk kunnen deze bioscoop filmfragmenten, net zoals de andere informatie, door de bewoner op de kamers worden bekeken.

Deze bioscoop filmfragmenten zijn uit de periode 1940 – 1980.

Na de oorlog werden deze bioscoop filmfragmenten succesvoller dan ooit. De glorietijd van de bioscoop filmfragmenten zijn de jaren vijftig; de periode van heropbouw na de tweede wereldoorlog. De opkomst van de televisie was een belangrijke verandering voor de bioscoop filmfragmenten , doordat mensen het journaal ook voortaan vanuit huis konden bekijken. Het journaal dreigde hierom later te verdwijnen, door een gebrek aan inkomsten. Dit zorgde voor zoveel weerstand bij het volk en moest de overheid zich hier wel op aanpassen, waardoor het journaal door middel van subsidies tot ’84 in stand werd gehouden.

 

Neem contact op

Bekijk meer producten

ZorgTV

Al ruim 20 jaar is Display4all actief op het gebied van digitale communicatie in zorginstellingen.

Lees meer

BeweegTV

Gemakkelijke bewegings- oefeningen vanaf de stoel, gemaakt door een Fysiotherapeut.

Lees meer

Geheugentrainer

Met de geheugentrainer beschikt u als zorginstelling over een actief programma om de brein van de bewoners te stimuleren en te prikkelen.

Lees meer

FloraFaunaTV

Korte rustgevende natuurbeleving van zowel dieren, bloemen en insecten in hun natuurlijke omgeving.

Lees meer