VodafoneZiggo trekt nu definitief de stekker uit Analoge TV

Zoals u heeft kunnen lezen in een bericht van de Telegraaf op 7 maart 2018 gaat Vodafone Ziggo vanaf volgende maand geleidelijk in Nederland stoppen met het aanbieden van analoge televisie. De kabelaanbieder wil binnen twee jaar overal in Nederland alleen nog maar digitale televisie aanbieden. Verreweg de meeste mensen kijken al TV via een digitaal signaal. Capelle aan den IJssel en omstreken zijn als eerste aan de beurt voor een definitief afscheid van het oude televisiesignaal. Daarna volgen andere regio’s. Ook oude televisies kunnen digitale televisie aan. Daarvoor krijgen ze een kabelkastje, de zogeheten decoder.

Digitale televisie bestaat al jaren in Nederland. De beeldkwaliteit is over het algemeen aanmerkelijk hoger en digitale TV biedt mogelijkheden voor onder meer interactieve televisie en internetdiensten. Ziggo zegt dat klanten er ook zenders bij krijgen.

Het in de lucht houden van analoge TV naast het digitale signaal brengt extra kosten met zich mee. Daarnaast kan Ziggo door het schrappen van analoge TV de vrijkomende bandbreedte op de kabel gebruiken voor andere diensten en snellere verbindingen. Zo biedt het ruimte voor het aanbieden van zenders en interne zenders, zoals ZorgTV, in HD-beeldkwaliteit.

Display4ll BV is al 20 jaar gespecialiseerd in het koppelen van het digitale informatiesysteem ZorgTV. Daardoor is de informatie via ZorgTV ook te bekijken op de kamer van de bewoner of appartement.

Wat is ZorgTV?
ZorgTV, voorheen ook wel kabelkrant genoemd, kan heel breed ingezet worden en is voor elke zorginstelling een professionele en moderne manier om naar personeel, klanten, bezoekers of bewoners te communiceren door middel van displays. Het is meer dan alleen het vertonen van “leuke” beelden. De doelstelling is digitaal communiceren en informeren.

 

 

 

Deel via: